26.06.2023. Skupština opštine Batočina, održala je danas devetnaesto po redu zasednje, koje je obeležilo usvajanje nekoliko bitnih odluka iz oblasti finansija, kao i imenovanje vršioca dužnosti direktora centra za socijalni rad.
Naime, skupština je jednoglasno usvojila Odluku o završnom računu opštine Batočina za 2022.godinu, po kojoj je u prethodnoj godini ostvaren budžetski suficit u iznosu od 26.081.000 dinara. Ostvareni prihodi su procentualno iznosili 85,48, a rashodi 90,28 procenata.
Drugi rebalans budžeta za ovu godinu usvojen je takođe jednoglasno, a pri obrazlaganju predloga, predsednik opštine Batočina, Zdravko Mladenović je naveo da je rebalans pre svega uslovljen isplaćivanjem vansudskih poravnanja radnicima bivšeg komunalnog preduzeća 7. Juli. „Uspeli smo konačno posle deset godina da napravimo sporazum sa tim radnicima, pri čemu treba naglasiti da se radi o radnicima koji imaju izvršne sudske presude i uz pomoć pravobranioca, dogovorili smo da se radnicima isplate zaostale zarade“. Pored toga, Mladenović je naveo još tri bitne investicije koje su dovele do promena u budžetu. Reč je o priključenju na vodovodnu mrežu škole u Brzanu, čija je rekonstrukcija uveliko u toku i da će upravo taj objekat biti prvi objekat u Brzanu koji će se snabdevati vodom iz gradskog vodovoda, zatim izgradnja vodovodnog priključka nove gradske pijace u Batočini kao i izgradnja seoske kapele u Žirovnici.
Pored toga, Ivan Đorđević, diplomirani specijalni pedagog, iz Batočine imenovan je za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad „Šumadija“ iz Batočine, nakon razrešenja dosadašnje v.d. direktorke Milice Mitrović, kojoj je istekao mandat na koji je bila imenovana.